Hem       Produkter       Om oss       Referenser       Kontakt
Hygienkonsult.se/Nyheter

Dålig kunskap om hygien vanligaste orsaken till matförgiftningar

Nyhet från SLV den 15 november 2007

Bristande kunskap om hygien, dålig handhygien och allmänt dålig rengöring är de vanligaste orsakerna till utbrott av matförgiftning. Det visar kommunernas matförgiftningsrapportering för 2006. Totalt rapporterades 202 misstänkta matförgiftningar och sammanlagt 1 436 drabbade, vilket är ung samma siffror som föregående år. De flesta förgiftningarna orsakades av mat tillagad på restauranger och i storhushåll. Många gånger handlar det om grundläggande kunskap som saknas, t ex att man inte bör servera mat som stått framme många timmar i rumstemperatur, säger Mats Lindblad, Livsmedelsverket. För mer information klicka här.


  



Mer nyheter

Maten i Förskolan 2010

Utbrott av matförgiftning beror på bristande kunskap

Ann Hennicks, ICA Skolan ger J.F. Hygienkonsult toppbetyg

Ökad omsättningen genom certifiering

Livsmedelsverket föreslår förenklingar

Kunskapsbevis inom livsmedelsnäringen

Matsäkerhet - en lönsam affär

”Fler livsmedelsinspektörer behövs”

Bättre hygien i detaljhandeln ger säkrare mat

ICA-skolan anlitar J.F. Hygienkonsult

Svensk Standard För Livsmedelshantering i Butik

J.F. Hygienkonsult utbildar Livsmedelsinspektörer

J.F. Hygienkonsult med på ICA:s riksturné

Dagsböter för bristande märkning

Vem är livsmedelföretagare?

Barn kan delta vid matlagning på förskolor

Tydligare märkning av Livsmedel

Aflatoxin i ris

HACCP – lika viktigt för alla

Matkörkort på gång!

Hur datummärker man livsmedel?

Lägre kontrollavgift för slakterier

Detta är vad lagen säger om hygienutbildning

Pressmeddelande från J.F. Hygienkonsult

Vad skiljer privathushåll från verksamhet som ska registreras?

Intervju med Joakim Färdig, grundaren av J.F. Hygienkonsult, i Livsmedel i Fokus

Dålig kunskap om hygien vanligaste orsaken till matförgiftningar

Livsmedelsverkets tips för att undvika magsjuka under rötmånaden

Bristande utbildning av personalen gav flest anmärkningar

Hygienkonsult upprättar HACCP + egenkontrollprogram för Bräcke Diakoni

Ät och drick säkert på utlandssemestern i sommar

Hygienkonsult utbildar Kommunala Livsmedelsinspektörer

Inspirerande matsäkerhet

Ny europeisk standard för livsmedelsdata

Fler matförgiftningar skall leda till åtal


Bloggen   twitter icon Twitter    Hitta oss p Facebook    info@hygienkonsult.se