Hem       Produkter       Om oss       Referenser       Kontakt
Hygienkonsult.se/Nyheter

Intervju med Joakim Färdig, grundaren av J.F. Hygienkonsult, i Livsmedel i Fokus

Artikel i Livsmedel i Fokus

Joakim F√§rdig (grundare av J.F. Hygienkonsult) rekommenderar att alltid ta referenser p√• en utbildare, komma √∂verens om ett utbildningsm√•l samt reklamera kursen om m√•let inte n√•s. Vidare g√•r att l√§sa f√∂ljande. ‚ÄĚEgenkontrollen ska vara praktisk att arbeta efter och fungera som ett hj√§lpmedel i det dagliga arbetet. Joakim F√§rdig tycker att m√•nga har en √∂vertro p√• att automatiska system ska l√∂sa alla problem. Man installerar till exempel en metalldetektor, men gl√∂mmer att den kan g√• s√∂nder och att det varje morgon beh√∂vs en f√∂rebyggande kontroll av att den fungerar. D√§rmed tar man inte med fortsatt f√∂rekomst av metall som en risk. Ett annat exempel √§r dyra √∂vervakningssystem av temperaturer. Jag har ofta sett att en f√∂r h√∂g temperatur har registrerats i systemet, men att ingen √•tg√§rd har vidtagits. N√§r ett fel uppt√§cks, √§r det bara m√§nniskan som kan √•tg√§rda det, menar Joakim F√§rdig. Vi arbetar mycket med att f√• v√•ra kunder motiverade att √•tg√§rda fel och brister som ett √∂vervakningssystem uppt√§cker.‚ÄĚ L√§s hela artikeln h√§r


  



Mer nyheter

Maten i Förskolan 2010

Utbrott av matförgiftning beror på bristande kunskap

Ann Hennicks, ICA Skolan ger J.F. Hygienkonsult toppbetyg

√Ėkad oms√§ttningen genom certifiering

Livsmedelsverket föreslår förenklingar

Kunskapsbevis inom livsmedelsnäringen

Matsäkerhet - en lönsam affär

‚ÄĚFler livsmedelsinspekt√∂rer beh√∂vs‚ÄĚ

Bättre hygien i detaljhandeln ger säkrare mat

ICA-skolan anlitar J.F. Hygienkonsult

Svensk Standard För Livsmedelshantering i Butik

J.F. Hygienkonsult utbildar Livsmedelsinspektörer

J.F. Hygienkonsult med på ICA:s riksturné

Dagsböter för bristande märkning

Vem är livsmedelföretagare?

Barn kan delta vid matlagning på förskolor

Tydligare märkning av Livsmedel

Aflatoxin i ris

HACCP ‚Äď lika viktigt f√∂r alla

Matkörkort på gång!

Hur datummärker man livsmedel?

Lägre kontrollavgift för slakterier

Detta är vad lagen säger om hygienutbildning

Pressmeddelande från J.F. Hygienkonsult

Vad skiljer privathushåll från verksamhet som ska registreras?

Intervju med Joakim Färdig, grundaren av J.F. Hygienkonsult, i Livsmedel i Fokus

Dålig kunskap om hygien vanligaste orsaken till matförgiftningar

Livsmedelsverkets tips för att undvika magsjuka under rötmånaden

Bristande utbildning av personalen gav flest anmärkningar

Hygienkonsult upprättar HACCP + egenkontrollprogram för Bräcke Diakoni

√Ąt och drick s√§kert p√• utlandssemestern i sommar

Hygienkonsult utbildar Kommunala Livsmedelsinspektörer

Inspirerande matsäkerhet

Ny europeisk standard för livsmedelsdata

Fler matförgiftningar skall leda till åtal


Bloggen   twitter icon Twitter    Hitta oss pŚ Facebook    info@hygienkonsult.se